Samettiklubi saa uuden kodin Painobaarista


Kymmenvuotias Samettiklubi saa uuden kodin Painobaarista. Samettiklubi alkaa vuoden alusta pyöriä säännöllisesti Sanomatalon Painobaarissa. Helsingin pitkäikäisin lauluntekijäklubi toimii lava on vapaa -periaatteella, ja sitä vetää jatkossakin klubin perustaja Luca Gargano.

Samettiklubi aloitti syksyllä 2001 ja se on toiminut vakituisesti Semifinalissa sekä Café Mascotissa. Juhlavuoden 2011 Samettiklubi on kiertänyt Helsingin soittoravintoloita, ja tammikuusta 2011 lähtien klubi järjestetään joka kuun toisena tiistaina Painobaarissa. Samettiklubilla esiintyy joka kerta 5-20 lauluntekijää tai kokoonpanoa, ja he esittävät kukin 2-4 kappaletta. Klubeilla on nähty perinteisten henkilö-ja-kitara-kokoonpanojen lisäksi kosketinsoittimia, puhallinsoittimia, elektronisia apuvälineitä ja esimerkiksi kuoroesityksiä. Pääpaino on akustisissa soolo- tai duoesityksissä, ja tyylien kirjo on ollut suunnaton: kaikkea popista ja rockista taidemusiikin, folkin ja iskelmän kautta akustiseen hiphoppiin tai punkkiin.

Klubille ilmoittaudutaan samana iltana tuntia ennen esitysten alkamista, ja menneiden klubien esiintyjätiedot ovat Samettiklubin nettisivulla. Samettiklubilla voi pöytälaatikkorustaaja vihdoinkin esittää kappaleitaan yleisölle, ja siellä ovat enemmänkin keikkailevat artistit kokeilleet uusien kappaleiden toimivuutta livetilanteessa; moni nykyään tunnettu lauluntekijä on kokeillut siipiään ensin Samettiklubilla.

Samettiklubi on helsinkiläisten lauluntekijöiden ja yleisön kohtaamispaikka, ja jokainen Sametti-ilta on erilainen: tervetuloa kuuntelemaan sekä kantamaan oma kortesi kekoon!

Samettiklubin juhlakiertueen loput päivämäärät:

Samettiklubi Painobaarissa vuonna 2012 joka kuun toisena tiistaina:

  • 10.1.
  • 14.2.
  • 13.3.
  • 10.4.
  • 8.5.
  • 12.6.