Viimeaikaiset nörtteilysekoilut


Lyhyestä virsi kaunis: Drupal-sisällönhallintajärjestelmä sopii YRITYSKÄYTTÖÖN. Ei yksityishenkilön (tai toiminimen) nörtteilyharrastuksen alustaksi.

Ja ylläpitäjän täytyy olla vähintään puoliammattilainen: vähänkään isompi ongelma (jollaiseen törmäsin yrittäessäni päivittää järjestelmää) merkitsee sitä, että tulee hallita tietokannan korjailemista itse tietokannasta käsin. Vaihdoin takaisin WordPressiin ja muutaman päivän käytön jälkeen ymmärrän, että olisi alun perinkin pitänyt pysyä siinä. Toisaalta: nyt osaan Drupalin perusteet, ehkä siitä on hyötyä joskus.

Opetus on siis muun muassa se, että vaikka nämä monimutkaiset järjestelmät ovat ilmaisia ja helposti saatavissa, niin niiden kanssa ei pidä äkkinäisen leikkiä. Olisin ollut pahassa pulassa jos tienestit olisivat suoraan eivätkä vain välillisesti riippuvaisia nettisivuista. Jos haluaa pitää sivustonsa omalla palvelimella kuten minä, niin tervepäinen ratkaisu näyttäisi olevan WordPress.

Drupalissa minua viehätti se, etteivät konfiguraatiomahdollisuudet ja ominaisuudet lopu kesken. WordPress on Drupal-seikkailuni aikaisten päivitysten myötä siirtynyt blogialustasta kohti sisälllönhallintajärjestelmää, joten ominaisuuksia on yksityishenkilölle ihan riittävästi. Lisäosia on paljon ja niiden asentaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa ja ratkaisevasti riskittömämpää kuin Drupalissa.