Henry Ford – Steve Jobs – Elizabeth Holmes?


Harvoin vakuuttuu yhtä voimakkaasti yritysjohtajan puheista kuin nyt tässä tapauksessa, vrt ylläoleva parinkymmenen minuutin haastattelu.

30-vuotias miljardööri on saanut houkuteltua hallitukseensa Henry Kissingeriä ynnä muuta painavaa – totta kai se tällaista, paranoidisia ja depressiivisiä asetelmia kohtaan sympatiaa ja lämpöä tuntevaa ihmistä epäilyttää, mutta kuitenkin. Hänestä tulemme vielä kuulemaan, arvelisin.

Kyse on lyhyesti sanottuna laboratoriotestaukseen liittyvästä teknisestä PLUS palveluinnovaatiosta, jolla on globaalit ulottuvuudet sekä harvinaisen vahva eettinen ja yhteiskuntapoliittinen potentiaali.

Perinteisiin laboratorioihin liittyvä liiketoiminta lienee kaivamassa jykeviä taisteluasemia jossain. Holmesin firman innovaatiot kun saattavat pyyhkäistä niiden ansaintalogiikat ennen pitkää taivaan tuuliin.

Sattui silmään tämä asia Hesarin tämänpäiväisestä kolumnista. Suomeksi ei heti löydy netistä yhteenvetoa, englanniksi mm. Wikipediasivu toki.

, ,