Ensi-ilta Kultsalla 12.9. — Kryptos!


Kryptos_350
KRYPTOS. SAIRAUSLUOKITUS ICD-10: f10.2 ALCOHOLISMUS.
Kryptos on tosipohjainen näytelmä seitsemästä naisesta, joilla kaikilla on sama sairaus: alkoholismi. Näytelmä on kaunistelematon kuvaus naisten katkaisuhoito-osastolta, jossa naiset kipuilevat saman sairauden ja samankaltaisten, joskin yksilöllisten, elämänkohtaloidensa kanssa. Alkoholismi ja päihteet ovat vieneet heiltä lähestulkoon kaiken; koko elämä on vajonnut pulloon. Elämän uudelleen löytäminen ja rakentaminen tuntuvat mahdottomilta.

Kryptos herättelee katsojansa pohtimaan päihteidenkäyttöä ja päihdeongelmaa. Onko alkoholiriippuvuus sairaus vai valintakysymys? Onko alkoholistilla oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi? Millainen ihmisarvo alkoholistille annetaan tässä menestyjien ja suorittajien maailmassa?

Työryhmä:
Rooleissa: Pauliina Alanko, Jukka Hurjanen, Teija Kotka-Pulkkinen, Marja-Liisa Lius, Minna-Maria Mattila, Minna Mirha, Aura Pasila, Mikko Ravantti.

2. ohjaaja: Jutta Toiva. Lavastus ja visualisointi: Marika Kahra. Puvustus: Teija Kotka-Pulkkinen ja työryhmä
Valosuunnittelu: Joel Vepsäläinen. Äänisuunnittelu, video- ja valokuvaus: Matti Näsälä.
Tuotanto ja markkinointi: Kati Hynninen

Esitykset: Ensi-ilta la 12.9. Muut esitykset: ti 15.9., to 17.9., la 19.9., ti 22.9., ke 23.9., pe 25.9., ti 29.9., to 1.10., ke 7.10., pe 9.10., la 10.10. aina klo 19.00.
Näytelmän kesto 1 t 30 min. (ei väliaikaa).

Esityspaikka: Teatteri Kultsa, Katri Valan puiston väestönsuoja, Käenkuja 6-8, 00500 Helsinki (Sörnäinen).

Liput ja lippuvaraukset: 12 € (norm)/10 € (alennuksiin oik.), www.teatterikultsa.fi

”Kukapa se järjestäis semmosen Elämä alkoholistille -konsertin?
Julkkikset kävis jututtamassa meitä täällä. Ja juontaja sanois ennen mainoksia, että nyt käydään pienellä katkolla!” – Lilli –