Psykoterapia


Olen psykoanalyyttisesti orientoitunut, Helsingin yliopiston koulutusohjelmasta valmistunut psykoterapeutti (Valvira, Kela). Koulutuksen toteutti Therapeia-säätiö

Vastaanottoni sijaitsee Helsingin Taka-Töölössä, Mechelininkatu 43, 1. krs. Yhteys: vesa <at> vesasalmi.net, puh 040 820 3302 (tekstiviestit, WhatsApp)

Vastaanotto on tällä hetkellä täynnä.

Alla hieman tietoja minusta psykoterapeuttina.

Olen pohjakoulutuksiltani psykiatrinen sairaanhoitaja ja filosofian maisteri, työnohjaaja (STOry, JTO). Tarjoan ensisijaisesti tiivistä, psykoanalyyttisesti orientoitunutta psykoterapiaa. Tutustumiskäynneistä veloitan 50 €/käynti, normaalikäynneistä 90€/kerta. Tutustumiskäynneistä ei ole mahdollista saada kelakorvausta.

Olen hyvä kuuntelija, mutta tarpeen mukaan myös kantaaottava ja aktiivinen. Koitan kuitenkin välttää ohjeiden antamista tai elämäsi ohjailemista. Yritämme yhdessä vahvistaa edellytyksiäsi ja voimavarojasi ohjata elämääsi itse. Pitkä työkokemus mm. psykiatrisessa hoitotyössä, sosiaalipalveluissa ja työnohjaajana antavat minulle hyvän pohjan tutkia ja jäsentää erityisesti työelämässä tai opiskeluvaiheessa olevien aikuisten elämäntilannetta ja -ongelmia.

Tutkimme yhdessä niitä elämäntapahtumia sekä  ajattelun ja vuorovaikutuksen tapoja, jotka ovat saaneet sinut hakemaan apua.. Tavoitteena on, että lisääntynyt itsetuntemus auttaa sinua selviämään jatkossa paremmin ja kokemaan elämän entistä mielekkäämmäksi ja onnellisemmaksi. 

Ennen mahdollisen psykoterapian aloittamista on tärkeää selvittää, että sekä potilaan että terapeutin mielestä henkilökemia toimii niin, että vaativa yhteistyösuhde kannattaa aloittaa. Terapian mahdollisesta aloittamisesta päätetään yhdessä, yleensä vähintään kahden tutustumiskäynnin aikana.

Olen aikanaan työskennellyt pitkään psykiatrisessa sairaalassa sairaanhoitajana. Sittemmin muun muassa mielenterveyskuntoutujien asumispalveluissa, erilaisissa palvelujen suunnittelutehtävissä sekä työnohjaajana vuodesta 2002 alkaen. Työikäisten aikuisten potilaiden kohdalla vahvuutenani on monenlaisten työyhteisöjen henkilökohtainen tuntemus. Helsingin Yliopistosta olen valmistunut vuonna 1998 filosofia pääaineenani.

Työskentelen kaikenikäisten aikuisten kanssa. Kosketuspintaa minulla on työnohjaajataustan ja monipuolisen työuran kautta erityisesti työssä ilmeneviin ongelmiin ja työuupumukseen.