Työnohjauksen määritelmä ja sen teoreettisia lähtököhtia, ks esim Wikipedian määritelmä ja Suomen työnohjaajat ry:n tarjoamat aineistot. Toimin työnohjaajana pääasiassa psykiatrian ja päihdehuollon työyksiköissä. CV tästä linkistä.
Asiakkaan luona, etänä tai vastaanotollani tapahtuvat 1-3 osallistujan työnohjaukset ovat mahdollisia. Vastaanottoni sijaitsee Helsingin Taka-Töölössä.
Työryhmien työnohjaukset. Työnohjaan pääasiassa potilastapauksia tai välittömästi potilastyöhön liittyviä ilmiöitä. Psykiatrian vuodeosastoilla olen tehnyt sekä perinteistä epäsuoraa että suoraa työnohjausta, jossa potilas on itse mukana.
Tulehtuneet työilmapiirit ja työnohjaus. Työnohjauksen käyttäminen edellyttää aktiivista ja rohkeata lähiesihenkilön ja muun hallinnon toimintaa – erityisesti silloin, kun kysymys on vuosia jatkuneesta ilmapiiriongelmasta. Olen toiminut työnohjaajana 25 vuotta ja näissä tilanteissa olen harvoin kokenut, että työpanokseni on ollut osa ratkaisua, tai osa suunnitelmallista kokonaisuutta, jossa vetovastuu on yksikön johdolla. Esihenkilölle tarjottavasta yksilötyönohjauksesta voi hyvinkin olla apua.