Revisionistista kuohuntaa Vallilassa: Vesa Salmi duo & Katja Luhtala 26.5. Valtimonteatterissa


70-luvun laululiikkeen ja 80-luvun punk-rockin aikaan lauluissa oli yleisesti ajatusta. 2010-luvulla tullessa sitä on ollut enää harvoin. Mutta nyt näyttää siltä, että kun säätelemättömän markkinatalouden autuutta ymmärretään taas epäillä niin laulutkin elpyvät.

Laulu elpyy kun vitutus ankaroituu ja yleistyy – yhä useampi tarvitsee ymmärrystä ja kiinnekohtia. Nyt vallitsee uusrevisionistisen laulunteon jykevä tarve. Tämän tarpeen täyttämisen etulinjassa mulkoilevat vihaisesti huvittunut Vesa Salmi sekä takavasemmalta kaahaava Katja Luhtala. Heidän lähestymistapansa poikkeavat toisistaan, mutta päämäärä on sama: tinkimättömän asenteen, hengen ja älyn liitto vastaan ihmistä materiaalisesti sekä immateriaalisesti välineellistävä markkinatalouden arvoille perustuva globaali riistopolitiikka.

Vesa Salmi on julkaissut kaksi albumia hämeenlinnalaisen Humble House Records –yhtiön kautta. Seuraava levy, nimeltään Uraputki ja hyvä lääkitys, julkaistaan viimeistään ensi talvena, ensimmäinen demo on jo netissä ja lisää tulee. Vesa Salmi esiintyy tuottaja-kitaristinsa Tipi Tuovisen kanssa. Katja Luhtala on valmistelemassa syksyllä julkaistavaa debyyttilevyään. Katja esiintyy yhden naisen orkesterillaan.

26.5. klo 19.00, ovet avoinna klo 18.30. Vieressä on kiva ravintola Populus johon voi mennä ennen ja jälkeen.

Valtimonteatteri
Aleksis Kiven katu 22
00500 Helsinki
Liput 10/5e
Lippuvaraukset: revisionismi@vesasalmi.net
www.vesasalmi.net/musiikki
www.reverbnation.com/katjaluhtalaNäytä lisää