Google+ : käyttäjämäärä lisääntyi 1269% viime viikolla


Google+
Google Plus Traffic Went Up 1269% Last Week.

Menossa olevat Facebookin uudistukset, jotka tekevät yksityisyyden suojaamisen yhä monimutkaisemmaksi – mahdottomaksikin monissa kohdin – panevat toivomaan Google+:lle menestystä. Tai edes jollekin Facebookin vaihtoehdolle. Toki FB on jo ylittänyt kriittisen massan rajan niin reippaasti, että sen muuttumista autiokaupungiksi MySpacen tapaan on vaikea kuvitella.

Nyrkkisääntö on varmaan se, että mitä nuorempi olet niin sitä varovaisempi olisi syytä olla sen suhteen, millaista kuvaa itsestä tulee seinäkirjoituksillaan ja -linkeillään rakentaneeksi. Verkossa oleva materiaali voi teoriassa tulla vastaan vaikka viidenkymmenen vuoden kuluttua.

Google+ -palvelussa käyttäjä ohjataan heti hyväksyntävaiheessa ryhmittelemään kontaktinsa. Tarkistamattoman käsitykseni mukaan on myös niin, että minkä tahansa palveluun lähettämänsä sisällön saa sieltä itse poistettua.

Ihmisten luottamus – tai viitseliäisyyden puute? – Facebookin suhteen on hämmästyttävää.