Napa jää – ensi-ilta Kultsassa 9.2.2013


Napa jää – ensi-ilta Teatteri Kultsassa 9.2.2013. Lisätiedot, liput ja esitysaajat Kultsan sivuilta. Lehdistötiedotteesta:

Teatteri Kultsa: Napa jää, kuvassa Jussi VehkasaloOnko keski-ikäinen tylsä ja täynnä tottumuksia? Vieläkö on toiveita, pelkoja? Entä mitä tapahtuu toisilleen tuntemattomien keski-ikäisten kohdatessa?

Kultsan kirjoittajien (Outi Hietala, Marja-Liisa Hyvärinen, Salli Kankaanpää, Teija Kotka-Pulkkinen, Jouni Puumalainen ja Ritva Tanhuanpää) yhteisen näytelmätekstin kirjoittamisen lähtökohtana oli keski-iän ihmettely – mitä keski-ikä vaatii ja tarjoaa, entä löytyykö yhteisiä kipupisteitä ja iloja?

Näytelmä tutustuttaa meidät keski-ikäisen ihmeelliseen maailmaan ehtymättömällä asiantuntemuksella varustetun luonto-oppaan johdolla.

Teatteri Kultsa: Napa jää

Napa jää -nimi pyrkii välittämään väitteen, että keski-ikäisellä on ensiksi ja viimeiseksi huomio omassa navassaan ja siksi unohtuu napajää: pohjoisnavan sulaminen, muut ympäristöongelmat ja yhteiset asiat ylipäätään. Onko siis keski-ikäinen ihminen keskiluokkaistunut, itsekäs paska? Siitä voi katsoja olla montaa mieltä, ja näytelmäkin esittää ainakin erään vastakysymyksen, mahdollisen toivon pilkahduksen: voisiko keski-ikäisellä kenties sittenkin olla mahdollisuus kokea yhteyttä – eläviin, kuolleisiin ja toisiinsa?