Mennyttä ja tulevaa teatteria Sörkassa


DSC_2236 (3)
Poltto. Kuvasa Nihad Harmani (Lari ylönen).

Poltto on ohi, kiitos kaikille asianosaisille, ikimuistoinen produktio. Seuraava Teatteri Kultsan juttu onnkin sitten jotain ihan muuta: Family Affairs. Tervetuloa kaikki epäkorrektin komiikan ystävät.

Yksi huomio Poltosta vielä, erityisesti niille jotka kävivät katsomassa – joko tämän meidän version tai aikoinaan Kansallisteatterissa (ja siitä vielä jotain muistavat): käsikirjoituksen perusteella tehty elokuva, Denis Villeneuven Incendies, kannattaa katsoa näyteämän lisäksi – täydentävät toisiaan poikkeuksellisella tavalla.

En ole törmännyt aiemmin tällaiseen, että aivan erilaiset elokuva- ja näytelmäversio ikään kuin muodostavat yhden kokonaisuuden, valaisevat samaa asiaa kahdesta keskenään hyvin erilaisesta näkökulmasta. DVD:n Suomi-oikeudet ovat ohi (siksi ei myöskään suoratoistokanavilla) mutta kirjastoissa on & liikkeistä saa brittiversiota tilattua.