Teatteri Kultsa: Perheenjäsen, ensi-ilta 12.11.2016


perheenjasen1

Milja Sarkolan kirjoittama Perheenjäsen osuu tarkasti isoon kysymykseen: miten yhdistää perhe ja ura. Tarinan keskiössä on vanhemman ja lapsen välinen suhde, jota näytelmä tarkastelee kahden sukupolven kautta.

Näytelmä kertoo perheestä, jonka jäsenet eivät tiedä toistensa syntymäpäiviä ja jossa lapsi on olosuhde, ei päämäärä. Perheestä, joka ei tunne toisiaan. Näytelmä on myös monitasoinen kasvutarina: tytöstä naiseksi, tyttärestä äidiksi ja virheitä pelkäävästä suorittajasta omaääniseksi taiteilijaksi.

Teksti käsittelee tarkasti ja kipeästikin äidin riittämättömyyden ja syyllisyyden tuntemuksia, joita perheen ja uran yhdistäminen voi synnyttää. Näytelmä on monella tapaa myös riemukas ja vapauttava sukellus perheenjäsenten odotuksiin ja pettymyksiin.

Tuttua ja tunnistettavaa tasapainoilua uran ja perheen välillä, jossa todellinen eettisyys mitataan siinä kuka ne tiskit lopulta tiskaa. ”Syvin eettisyys ihmisessä on siinä, huolehtiiko hän tiskistä kotona. Tajuatteko?”

Perheenjäsen sai kantaesityksensä kirjoittajansa, Milja Sarkolan ohjauksessa Teatteri Takomossa syksyllä 2011. Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) palkitsi näytelmän vuoden 2012 Thalia-palkinnolla.

Näytökset:
MARRASKUU 16/18/19/23/25/26/30
JOULUKUU 2/3/7/9/10/14/16
aina klo 19.00

Liput ja lisätoedot Teatteri Kultsan sivuilta.