Moniäänirock 5.4. klo 10 – 16 Helsingissä


Moniäänirock 2013

Lehdistötiedotteesta:

Moniäänirock musafestari luo mahdollisuuksia. 13 bändiä, 61 artistia, 14 viikkoa järjestelyjä ja toivottavasti satakunta lohipiirakkaa. Kaikki tämä nollabudjetilla.

Tarkoituksena on järjestää päivä, jolloin huomio kiinnitetään sairauksien sijaan musiikkiin. Esiintyjät saavat toistensa kannustamina vallata lavan artisteina, eivätkä potilaina. Bändit esittävät sekä covereita että omia kappaleitaan. ”On hienoa päästä ilmaisemaan itseään. Olen tehnyt biiseihin sanoituksia, jotka kertovat sairaudestani. On kiva jakaa ne kohtalotovereille”, kertoo artisti Poikkeustila -yhtyeestä.

Moniäänirock on kaikille avoin. Tapahtuma järjestetään jo toista kertaa Nuorten toimintakeskus Hapessa perjantaina 5. huhtikuuta kello 10-16 Sörnäisten rantatie 31:ssä, Helsingissä. Tämän vuoden festivaalin järjestää Kukunori ry, jonka hallituksen puheenjohtajana toimii Irina Krohn.

Nimensä mukaisesti Moniäänirockissa kuullaan montaa eri genreä. Bändit esittävät kaikkea trancen ja iskelmän väliltä. Osa esiintyjistä on tuttuja jo viime vuoden tapahtumasta, mutta suurin osa astuu Hapen lavalle ensi kertaa.

Tapahtumajärjesjestelyt yhdistävät bändien lisäksi myös 13 mielenterveyskentällä toimivaa järjestöä. Esitystensä jälkeen bändit saavat kehittävää palautetta ammattilaismuusikoista koostuvalta raadilta. Pöydän takana istuvat musiikkiterapeutti Markus Raivio ja muusikot Kristian Meurman, Pirita Tiusanen, Riku Turpeinen sekä muusikko/kriitikko Arto Pajukallio. Tapahtuman juontaa Sampo Marjomaa.

Bändiläisten odotukset tapahtuman suhteen tiivistyvät yhteen sanaan ja se on mahdollisuus: mahdollisuus näyttää mitä osataan, mistä nautitaan ja mitä meistä voi vielä joskus tulla. Tapahtuman väliajalla kello 13-14 järjestetään erillinen lehdistötilaisuus, jossa toimittajilla on mahdollisuus haastatella esiintyjiä, järjestäjiä sekä tuomareita.

Festarilogo ja lisätietoa saatavilla osoitteesta www.kukunori.fi Ääni-osiosta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Nuorisoasiankeskuksen ja Vantaan Musiikin kanssa.

Esiintyjät ja heidän järjestönsä:

 1. Adjektiivi (Sopimusvuori ry)
 2. Aurinkokivi (Keski-Savon Hoivakehitys ry)
 3. Dr. Antievil (Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys)
 4. Duo Prima (Tukiyhdistys Majakka ry)
 5. Fungus Mungus (Kulttuuripaja ELVIS)
 6. Kupari (Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö)
 7. Pakkolähete (Espoon mielenterveysyhdistys)
 8. Poikkeustila (Alvi ry)
 9. Pots Lojo, (Lohjan Kulttuuripaja)
 10. Qukkuu (Malmin psykiatrinen poliklinikka)
 11. Satisfaction Guaranteed (Eedi ry)
 12. Timjamit (Lilinkotisäätiö)
 13. Vamos Band (VAMOS – Etsivä nuorisotyö)

Lisätietoja tapahtumasta ja esiintyjistä: Anna Railio Moniäänirockin tiedottaja anna.railio(at)sosped.fi.

www.kukunori.fi tai Facebook: Moniäänirock musafestari. Tapahtuman järjestäjänä toimii Kukunori ry. Yhteistyössä mukana: Alvi ry, ASPA Palvelut, Asumispalvelusäätiö ASPA, Eedi, EMY ry, Itä-Uudenmaan Sosiaalipsykiatrinen yhdistys, Keski-Savon Hoivakehitys ry, Lilinkotisäätiö, Malmin psykiatrinen poliklinikka, Metropolia ammattikorkeakoulu, Niemikotisäätiö, Nuorisoasiainkeskus, Nuorten toimintakeskus Happi, Omaiset mielenterveystyön tukena Uudenmaan yhdistys ry, Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö, Sopimusvuori ry, Sosped säätiö sekä VAMOS – etsivä nuorisotyö.

,