Psykoosi – arkea vaiko ei?


Bion-projektini jatkuu hitaasti muun ohessa, mutta jatkuu kuitenkin. Attention and Interpretation menossa, sitten ydintuotanto olisi kertaalleen käyty läpi.

Psykoterapeuttikoulun lopputyössä pyörittelen sen kaltaista ajatusta, että psykoosi on oikeasti jotain vähemmän erityistä tai erikoista kuin normaalisti ajattelemme. Tälle ajatukselle Bionilta toki saa tukea mutta riittääkö se? Onko osa laadunhallintakielen käsitteistä tosiaan Bionin tarkoittamassa mielessä bisarreja objekteja, vai onko kyse pelkästään toiminnan kohteiden luonnollisesta defensiivisyydestä, joka ilmenee vallankäyttäjiin kohdistuvanaa pilkkana tai ärtymyksenä?

Tarkoitan siis esimerkiksi sen tyyppistä tilannetta että puhutaan psykososiaalisen auttamistyön perustehtävien yhteydessä ”läpimenoajoista” tai ”jatkuvasta parantamisesta”. Voiko olla olemassa, wittgensteinilaisittain, kielipeli joka olisi terve ja joka sisältää tällaisia osia.

Seuraava työmaa olisi varmaan lopputyön muokkaaminen, jonka kuluessa toivottavasti tulee lisävalaistusta yllämainittuihin kysymyksiin.